salaatti, vuohenjuustolla, ja, persikalla Salaatti vuohenjuustolla ja persikalla ohje salty

Salaatti vuohenjuustolla ja persikalla

Ansa och strimla salladen tunt och lägg i en bunke. Fyll på med kallt vatten och ställ in i kylskåp.

Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Dela, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skala och riv moroten grovt. Skär tomaterna i klyftor. Smula getosten.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme, häll upp på en tallrik och låt svalna.

Stek persikorna och rosmarinen hastigt i olivoljan i en het stekpanna. Dra av från värmen och tillsätt socker, vatten, citronsaft- och skal och rör om försiktigt.

Sila av vattnet från salladen och låt den rinna av ordentligt. Lägg den på ett serveringsfat. Fördela morot och tomat ovanpå. Lägg på persikorna och ringla över dressingen från stekpannan. Toppa med getost och pinjenötter.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal / 100 g
Energia 425 kJ / 100 g
Proteiini 3,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,6 g / 100 g
Rasva 7,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,3 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %