keto, pariskunta, , ketovaimon, minttusuklaakaramellit KETO-Pariskunta, Ketovaimon minttusuklaakaramellit ohje sweet

KETO-Pariskunta, Ketovaimon minttusuklaakaramellit

KETOVAIMON MINTTUSUKLAAKARAMELLIT

2,5dl luomu kuohukermaa

12 tippaa steviaa tai 1 rkl  erytritolia eli karppisokeria tai 1/2 rkl Stevia sweet crystal kidettä 

2,5 rkl kaakaojauhetta (sokeriton) tai raakakaakaojauhetta

Ripaus vaniljajauhetta (ei välttämätön)

1 rkl voita

1/2-1 tl Piparminttuaromia/uutetta/öljyä

Ripaus suolaa

Laita pieneen kattilaan kerma ja sekoita vispilällä, kunnes kerma kiehuu. Pienennä levyä, mutta niin, että kerma koko ajan tasaisesti kiehuu. Lisää joukkoon makeutus, vaniljajauhe sekä kaakaojauhe ja jatka keittämistä. Sekoita aina välillä ja huolehdi, ettei kerma pala pohjaan. Keitä kermaa kasaan, niin että seos selvästi paksuuntuu ja muuttuu toffeemaiseksi. Minulla  tähän meni noin puoli tuntia. 

Ota kattila levyltä ja lisää seokseen vielä voinokare ja sekoita seos tasaiseksi ja näin seokseen saadaan kiilto. Lisää lopuksi joukkoon piparminttuaromi ja sekoita tasaiseksi. Lisää sekaan ripaus suolaa syventämään suklaan makua. 

Laita pikkulusikalla massaa esimerkiksi silikonisiin ”suklaa”- tai jääpalamuotteihin tai levitä leivinpaperin päälle vuokaan levyksi. Laita minttusuklaakaramellit jääkaappiin jähmettymään ja irrota minttusuklaat silikonivuoasta vasta, kun ne ovat kunnolla jähmettyneet. Leikkaa  minttusuklaakaramellilevy myös paloiksi, vasta kun levy on kunnolla jähmettynyt. Voit käyttää silikonivuoan myös pakastimessa, jolloin karamellit jähmettyvät nopeammin. Irrota karamellit vuoasta ja säilytä kannellisessa rasiassa jääkaapissa tai pakastimessa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 337 kcal / 100 g
Energia 1391 kJ / 100 g
Proteiini 2,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,2 g / 100 g
Rasva 34,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,6 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %