tulinen, papaijasalaatti, , som, tam, Tulinen papaijasalaatti ”som tam” ohje salty

Tulinen papaijasalaatti ”som tam”

Paloittele valkosipuli (muutama kynsi)  ja chili (1-2 kpl, oman tulisuudensietokyvyn mukaan) ja  murskaa ne huhmareessa yhdessä kymmenkunnan kuivatun katkaravun (saa aasialaisista kaupoista) kanssa. Raasta (julienne) vihreä papaija (näitäkin saa hyvin varustetuista aasialaisista ruokakaupoista) ja porkkana isoon kulhoon, lisää idut ja tomaatit (itujen tilalla voi käyttää myös pitkittäin viipaloituja pitkiä papuja). Purista pari limeä toiseen kulhoon, sekoita chili-valkosipulitahna joukkoon, lisää ruskea/ruokosokeri ja kalakastike ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää salaatti ja kääntele kastike tasaisesti salaattiin. Murskaa maapähkinät ja ripottele päälle, samoin hyppysellinen kuivattuja katkarapuja.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 77 kcal / 100 g
Energia 323 kJ / 100 g
Proteiini 3,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,3 g / 100 g
Rasva 2,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 7,8 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %