Perusohje pellillinen
1 dl mantelijauhett
1dl kookoshiutaleita
2 rkl dl YesDeli karppisokeria
2 tl psylliumia
2 rkl pofiber
1 tl leivinjauhetta
ripaus aitoa vaniliaa tai pari tippaa vanilia-aromia
50 g sulatettua voita
1 kananmuna
Vinkkejä maustamiseen:
kaneli
inkivääri
sitruunankuori ja tilkka mehua
piparkakkumauste
kademumma
raakasuklaa jauhe
raakasuklaa nibsit
chili ja suklaa
Kuivatut hedelmät ja marjat
chia siemenet ( anna taikinan hetki turvoja ja lisää tarvittaessa hieman vettä tai kermaa )
Erilaiset makuaromit
yms. yms.
Sitten vielä:
Korvaamalla esim. puolet mantelijauheesta mantelirouheella tai muulla pähkinärouheella saat vielä rapeamman lopputuloksen.
Korvaa puolet tai kaikki mantelijauheesta kookoshiutaleilla
Tee taikinasta ohuita pötköjä ja taputtele hieman litteäksi. Ripottele päälle kanelia ja karppisokeria tai laita keskelle sokeritonta paistonkestävää marmelaadia. Paiston jälkeen anna jäähtyä ihan hetki ja leikkaa veitsellä vinopaloiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. (Sekoita nestemmäiset aromit voin sekaan). Lisää voi ja kananmuna kuiviin aineisiin. Sekoita hyvin,
Nostele leivinpaperille lusikalla pieniä kasoja taikinaa. Taputtele kasoja sormin hieman matalammiksi niin saat varmasti rapean lopputuloksen. Jätä tilaa pikkuleipien väliin. Ne leviävät jonkin verran.
Paista uunissa 200*c hieman uunin tehosta riippuen 7-10 min. Kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin värin. Malta antaa pikkuleipien jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.