keto, pariskunta, , ketovaimon, maustevoiruusukkeet KETO-Pariskunta, Ketovaimon maustevoiruusukkeet ohje salty

KETO-Pariskunta, Ketovaimon maustevoiruusukkeet

KETOVAIMON MAUSTEVOIRUUSUKKEET 100g huoneenlämpöistä voita  1 tl paprikajauhetta 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl sipulijauhetta  1/4 tl mustapippuria rouhittuna Ripaus chilijauhetta  Ripaus cayennepippuria  1/4 tl suolaa 1/2 tl timjamia

Anna voin pehmentyä huoneen lämmössä. Mittaa mausteet ja voi kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella (vispilöillä) voi kuohkeaksi, tähän menee noin 5 minuuttia. 

Laita kuohkea maustevoivaahto pursotuspussiin, kestävään pieneen muovipussiin tai voit tehdä leivinpaperista/voipaperista myös tötterön. Ketovaimo käyttää ruusukkeita pursottaessaan tähtityllaa. Voit pursottaa ruusukkeita hyvin myös pelkän muovipussin tai  leivinpaperitötterön avulla. Pursota maustevoiruusukkeita leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai leikkuulaudan päälle. 

Meillä tästä määrästä tuli 15 maustevoiruusuketta. Laita ruusukkeet jähmettymään jääkaappiin. Kun maustevoiruusukkeet ovat kunnolla kovettuneet, irrota ne varovasti ja laita kannelliseen pakasterasiaan ja säilytä ruusukkeita pakastimessa. Näitä on helppo käyttää suoraan pakastimesta pihvien tai ruoan päälle.

Voit tehdä halutessasi myös perinteisiä maustevoinappeja. Laita tällöin maustevoimassa tuorekelmun tai leivinpaperin päälle ja muotoile maustevoi leivinpaperin/tuorekelmun  avulla pötköksi/tangoksi, laita jääkaappiin tai pakastimeen kohentumaan ja leikkaa kiekoiksi/napeiksi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 677 kcal / 100 g
Energia 2822 kJ / 100 g
Proteiini 2,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 6 g / 100 g
Rasva 72,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 2,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %