lohi, riisilaatikko, ko Lohi-riisilaatikko KO ohje salty

Lohi-riisilaatikko KO

Ainekset 4 annosta

  1. Huuhtele riisi ja keitä lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  3. Voitele uunivuoka ja lisää vuokaan riisi, hienonnettu lämminsavulohi ja tilli. Sekoita ainekset keskenään.

  4. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma. Mausta suolalla. Kaada muna-kerma-seos vuokaan ja sekoita tasaiseksi. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.

  5. Kypsennä ruokaa uunissa noin 50–60 minuuttia kunnes muna-kermaseos on kokonaan hyytynyt.

  6. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 222 kcal / 100 g
Energia 924 kJ / 100 g
Proteiini 7,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,4 g / 100 g
Rasva 17,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %