4 kanan rintafilettä 1 rkl voita 1 rkl oliiviöljyä 2 säilöttyä sitruunaa leikattuna viipaleiksi 175 g kivettömiä vihreitä oliiveja 1-2 tl kuivattua timjamia tai oreganoa
Marinadi 1 raastettu sipuli 3 murskattua valkosipulinkynttä 25 g raastettua inkivääriä lehdet pienestä nipusta tuoretta korianteria hienoksi leikattuna hyppysellinen sahraminrihmoja yhden sitruunan mehu 1 tl sormisuolaa 3-4 rkl oliiviöljyä
Lopuksi lisää sormisuolaa ja mustapippuria myllystä
Tee marinadi: Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Hiero kanapalojen pintaan. Peitä ja laita jääkaappiin 1-2 tunniksi.
Kuumenna oliiviöljy ja voi taginepadassa tai paksupohjaisessa pannussa. Poista kanapalat marinadista ja aseta pannuun. Kaada marinadi pannuun ja lisää riittävästi vettä jotta liemi ylettää kanapalojen puoliväliin.
Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja annan porista peitettynä 45 min, käännä kanapaloja aina välillä.
Lisää säilötty sitruuna, oliivit ja puolet timjamista pataan. Peitä ja anna hautua 15-20 min. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla timjamilla.
Tarjoile couscousin ja mintulla maustettujen höyrytettyen porkkanoiden kanssa.
Lähde Chicken Tagine with Preserved Lemon, Green Olives and Thyme Ghillie Basan Tagines & couscous Ryland Peters & Small