karjalan, piirakka Karjalan piirakka ohje salty

Karjalan piirakka

Riisit kylmään maitoon, sekoitetaan  ja keitetään n. 45min, kunnes sakeutuu. Sekaan voita  ja suolaa. Kuorta varten sekoitetaan ruis- ja vehnäjauhot, kylmä vesi, suola ja voi. Vaivataan, kunnes irtoaa käsistä. Paloitellaan, kaulitaan ja rypytetään puuro sisään. Paistetaan 300 asteessa n. 15min. Voidellaan voilla/voi-maidolla kuumina. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 133 kcal / 100 g
Energia 557 kJ / 100 g
Proteiini 4 g / 100 g
Hiilihydraatti 18,5 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,6 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %