ketoneilikan, chia, kookosjogurtti Ketoneilikan chia-kookosjogurtti ohje sweet

Ketoneilikan chia-kookosjogurtti

Aloita valmistus keittämällä vettä ja kaatamalla kiehuva vesi kannelliseen lasipurkkiin, johon aiot tehdä puuron. Kun purkki lämpenee ja desinfioituu, valmista jogurtti.

Kaada kookosmaito kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon maitohappobakteerit. Itse käytän yhden pussillisen Vivomixxiä, joka on valmiiksi jauhemaisessa muodossa (mutta sitä en löytänyt täältä Sulamosta). Myös maitohappobakteerikapseleita voi avata joukkoon riittävän määrän.

Kun seos on noin kädenlämpöistä, tyhjennä kuumalla vedellä täytetty lasipurkki ja kaada jogurtti tilalle. Sulje hyvin ja laita pimeään tekeytymään noin vuorokaudeksi. Voit halutessasi kääriä purkin vaikka pyyhkeeseen, jotta se pysyy pidempään lämpimänä, se nopeuttaa valmistumista. Kun jogurtti on tekeytynyt seuraavaan päivään, sekoita joukkoon chian siemenet ja laita valmis tuote vielä  jääkaappiin 1-2 tunniksi. Sekoita ennen kuin herkuttelet sillä vaikka vadelmien kanssa. Jogurtti säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Jogurtin voi tehdä myös ilman chian-siemeniä, silloin se on juotavassa muodossa. Sitä voi myös halutessaan maustaa esimerkiksi vaniljalla tai kanelilla, vain mielikuvitus on rajana. 

Resepti löytyy myös osoitteesta www.ketoneilikka.fi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 189 kcal / 100 g
Energia 780 kJ / 100 g
Proteiini 2 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,9 g / 100 g
Rasva 18 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %