ketoneilikan, tatti, jauhelihamuhennos Ketoneilikan tatti-jauhelihamuhennos ohje salty

Ketoneilikan tatti-jauhelihamuhennos

Siivoa ja kuutioi tatit ja sipuli. Paista jauheliha ja käytä paistamiseen noin puolet voista. Siirrä kypsä jauheliha pois pannulta ja paista lopussa voissa tatteja ja sipulia muutama minuutti. Kippaa jauheliha takaisin pannulle ja lisää kerma ja luuliemi sekä purista joukkoon valkosipuli. Luuliemen mausteista ja omista makumieltymyksistä riippuen lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Hauduta muhennosta muutama minuutti ja nauti hyvässä seurassa.

Olen keittänyt luuliemen itse, mutta sen voi myös korvata, jos sitä ei ole saatavilla. Voit tuplata kerman määrän tai laittaa luuliemen tilalle vettä ja runsaammin mausteita, kuten suolaa, pippuria ja paprikajauhetta.  Resepti löytyy myös osoitteesta www.ketoneilikka.fi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 179 kcal / 100 g
Energia 743 kJ / 100 g
Proteiini 7,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,9 g / 100 g
Rasva 15,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,4 g / 100 g
Suola 1,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %