kermainen, herkkusienikastike, pastalle, , salotti, , sitruuna, , portviini, Kermainen herkkusienikastike pastalle (salotti, sitruuna, portviini) ohje salty

Kermainen herkkusienikastike pastalle (salotti, sitruuna, portviini)

40 suolatonta voita 2 salottia hienonnettuna 500 g herkkusieni viipaleina

1 rkl sitruunamehua 2 rkl portviiniä 5 dl kuohukermaa suolaa ja mustapippuria

  1. Sulata voi miedolla lämmöllä

  2. Lisää salottisiipulit, hauduta edelleen miedolla lämmöllä 3-5 min. Kääntele herkusienet sitruunamehussa ja lisää pannuun. Lisää vielä hiukan suolaa.

  3. Hauduta keskilämmöllä 10-15 min kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.

  4. Lisää portviini ja ja hauduta 2-3 min tai lähes kuivaksi.

  5. Lisää kerma ja hauduta 5-10 min tai kunnes kastike sakenee niin että pysyy lusikan selkäpuolella.

    Tarjoile liha tai juustotäytteisten tortellinien kanssa. Lisäkkeeksi mustapippuria.

    Lähde Le Cordon Bleu Kotikokki Pasta Könemann

    Tortellinit herkkusienikastikkeessa

Ravintosisältö / 100 g

Energia 184 kcal / 100 g
Energia 771 kJ / 100 g
Proteiini 2 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,4 g / 100 g
Rasva 18,2 g / 100 g
Alkoholi 0,5 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 1,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %