gulassikeitto Gulassikeitto ohje salty

Gulassikeitto

Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista lihakuutiot kuumassa rasvassa kattilan pohjalla. Lisää kattilaan sipulit ja hauduta hetki.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot, paprikajauhe ja muut mausteet. Kaada päälle 5 dl vettä ja lisää annosfondit. Hauduta keittoa kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha alkaa olla mureaa.

Kuori ja kuutioi perunat. Puhdista ja kuutioi paprikat. Lisää kasvikset ja loppu vesi (3 dl) kattilaan. Anna kiehua edelleen noin 10 minuuttia.

Lisää lopuksi  tomaattisose. Jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.

Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle halutessasi tuoretta persiljaa ja tarjoa keitto smetanan kanssa

Ravintosisältö / 100 g

Energia 65 kcal / 100 g
Energia 271 kJ / 100 g
Proteiini 7,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 4 g / 100 g
Rasva 2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %