siemennäkkäri, , jauhoton Siemennäkkäri, jauhoton ohje salty

Siemennäkkäri, jauhoton

1   dl   auringonkukansiemeniä

  1   dl   seesaminsiemeniä

  1/2   dl   pellavansiemeniä

  1/2   dl   kurpitsansiemeniä

  1/2   dl   chiansiemeniä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kuivat ainekset kulhossa.

(pellavansiemen, hampunsiemenrouhe, kurpitsansiemen, chiansiemen)

Keitä vesi ja kaada se kuumana siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna seistä 10 minuuttia.

Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita mahdollisimman ohueksi (seoksen pitäisi peittää miltei koko pelti). Voit nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella näkkileivän tasaiseksi paperin suojissa.

Sirottele halutessasi sormisuolaa taikinan pinnalle.

Paista uunissa 50–60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea.

Anna jäähtyä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 613 kcal / 100 g
Energia 2564 kJ / 100 g
Proteiini 26 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,7 g / 100 g
Rasva 54,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %