keto, pariskunta, , ketovaimon, runebergintortut Keto-pariskunta, ketovaimon Runebergintortut ohje sweet

Keto-pariskunta, ketovaimon Runebergintortut

5 kananmunaa 1 dl kuohukermaa 1/2 dl erytritolia 1/2 dl kookosjauhoa 2 dl mantelijauhetta 1 dl mantelirouhetta 2 tl leivinjauhetta 1/2 tl kardemummaa jauhettuna  1/2 tl piparkakkumaustetta 50 g voita sulatettuna 

Halutessasi voit laittaa taikinaan ripauksen karvasmanteliaromia, rommiaromia tai 1rkl tummaa rommia.

Vispaa munat, kuohukerma ja haluamasi makeutus (meillä erytritoli) hyvin sekaisin, ei tarvitse vatkata. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin toisessa kulhossa ja lisää muna-kerma-sokeriseokseen. Mausta halutessasi karvasmanteli/rommiaromilla (ei välttämätön). Sekoita taikina tasaiseksi. Sulata voi ja lisää se vielä taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. 

Nostele taikina lusikalla silikonisiin muffinivuokiin (muutkin muffinivuoat käy ja tasoita pinnat. Paista torttuja uunin alatasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Tee vadelma-Chiahillo torttujen ollessa uunissa, koska hillon on hyvä hieman jäähtyä ennen kakun kuorruttamista.  Vadelma-chiahillo: 200g pakastevadelmia 1/2 dl vettä  4 rkl Chia-siemen 1 rkl erytritoli tai muu makeutus 

Laita jäiset vadelmat ja vesi pieneen kattilaan. Sekoittele ja keitä seosta muutama minuutti ja anna seoksen kiehua. Pienennä levyä ja lisää sekaan Chia-siemenet ja makeutus, me käytimme erytritolia. Sekoita seos tasaiseksi ja anna olla levyllä muutama minuutti. Sekoita välillä. Kun seos on selvästi paksuuntunut ja tasainen, ota kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä kattilassa.

Tee kuorrutus valmiiksi jääkaappiin sillä aikaa, kun hillo ja tortut jäähtyvät. Kuorrutus: 1 dl kuohukermaa 50 g maustamatonta tuorejuustoa  1 rkl erytritolia tai muuta makeutusta  Ripaus vaniljajauhetta tai 1/4 tl vaniljauutetta

Laita kaikki kuorrutuksen aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrute on sopivan paksua ja jämäkkää. Joudut vatkaamaan seosta hetken aikaa ja huomioi että kuohukerma on ihan kylmää. Laita tämän jälkeen kuorrute jääkaappiin vielä ”jähmettymään” hetkeksi, niin sinun on helpompi kuorruttaa tortut. 

Kuorruta jäähtyneet tortut ensin vadelma-chiahillolla. Nostele lusikalla hilloa kakun keskiosaan ja levitä nuolijalla tai lusikalla hillo tasaiseksi kerrokseksi torttujen päälle. Itse levitimme sen melkein reunoille asti. 

Kuorruta tämän jälkeen pursottamalla kuorrutetta haluamallasi tavalla. Ketovaimo käytti pursottamisessa 6- sakaraista tähtityllaa. Voit levittää kuorrutteen myös lusikoiden avulla tai laittamalla kuorrutuksen pussiin, johon teet yhteen kulmaan reiän ja saat pursotettua kuorrutusta myös helposti tällä tavoin.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 278 kcal / 100 g
Energia 1158 kJ / 100 g
Proteiini 9,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,1 g / 100 g
Rasva 23,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,6 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %