Levitä kesäkurpitsasiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele niiden päälle suolaa. Lasagnea varten tarvitaan noin kaksi uunipellillistä siivuja. Laita kesäkurpitsaviipaleet hetkeksi uuniin, jotta niistä haihtuu ylimääräinen neste.
Tee jauhelihaseos: Kuullota pannulla sipuli ja valkosipuli öljyssä/voissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää joukkoon tomaattipyre ja mausteet sekä yrtit.
Tee juustokastike: Lämmitä kattilassa kerma/maito ja sekoita joukkoon Koskenlaskija Ruoka. Varo, ettei pala pohjaan. Lisää joukkoon myös vähän juustoraastetta, jotta kastikkeesta tulee hieman paksumpaa. Ota sivuun jäähtymään.
Kokoa lasagne vuokaan: Laita pohjalle kerros uunissa itketettyjä kesäkurpitsaviipaleita, päälle kerros jauhelihseosta ja sitten juustokastiketta. Tee sitten sama uudestaan. Viimeistele lasagne kesäkurpitsaviipaleilla, jonka päälle laitat loput juustokastikkeet sekä hieman juustoraastetta.
Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa, kunnes sen pinta on saanut kauniin ruskean värin. Ota lasagne uunista ja anna tekeytyä ja vetäytyä hetken ennen sen nauttimista.