nuppukaalikeitto, perunalla Nuppukaalikeitto perunalla ohje salty

Nuppukaalikeitto perunalla

Huuhtele kasvikset. Suikaloi purjo. Paloittele kukkakaalin ja parsakaalin nuput suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuutioi kaalien varret pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuori perunat. Pilko neljään osaan.

Kuullota purjo öljyssä. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio. Kiehauta. Lisää perunat, kukkakaalin nuput ja molempien kaalien kuutioidut varret. Jätä parsakaalien nuput vielä odottamaan. Keitä noin 10 minuuttia.

Mausta mustapippurilla (ja muskottipähkinällä). Lisää parsakaalin nuput ja keitä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ripottele pinnalle hienonnettua oreganoa/persiljaa/timjamia tai basilikaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 51 kcal / 100 g
Energia 218 kJ / 100 g
Proteiini 1,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,5 g / 100 g
Rasva 3,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,8 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %