vhh, keto, italialainen, kanapata VHH/KETO Italialainen kanapata ohje salty

VHH/KETO Italialainen kanapata

Ruoka-aineet:

750 g broileria/kanaa (maun mukaan fileitä, rintapaloja jne. Jos käyt koipia, saa olla 900g)

1,5 tl suolaa

2 tl mustapippuria

2 rkl kuivattua rakuunaa/timjamia/oreganoa

2-3 valkosipulinkynttä silputtuna

1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi leikattuna

2,5 dl vettä

1 kana fondi

2 dl kermaa

100g italianyrtit tuorejuustoa (Pirkka)

1 dl raastettua parmesanjuustoa tai pecorino romanoa

tuoretta basilikaa

1 iso kukkakaali

OHJE:

  1. Ota kanat huoneen lämpöön ja sekoita 1,5 tl suolaa, 2 tl mustapippuria 2 rkl kuivattua rakuunaa tai muuta valitsemaasi yrttiä kulhossa. Kieritä kanapaloja mausteseoksessa. Anna maustua vähintään 20 minuuttia.

  2. Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

  3. Kaada aurinkokuivattujen tomaattien öljyä muutama ruokalusikallinen pannulle ja ala paistaa kanapaloja n 1-2 minuuttia/puoli, kunnes hieman saanut väriä, ja laita uunivuokaan. Jatka kunnes kaikki on paistettu.

  4. Lisää nyt silputut valkosipulinkynnet sekä pienityt aurinkokuivatut tomaatit pannulle, paista niitä hetki ja kaada sitten pannulle 2,5 dl vettä ja lisää kanafondi. Anna kiehua hetki. Lisää seuraavaksi kuohukerma sekä 100g italian yrtit tuorejuustoa, sekoita ja anna kiehua hetki, niin että kastike hiukan saostuu. Pilko joukkoon vähän tuoretta basilikaa ja kaada sitten kastike paistettujen kanojen päälle. Ripottele päälle 1 dl raastettua parmesanjuustoa.

  5. Laita vuoka uuniin hautumaan noin 30 minuutiksi. Voit halutessasi laittaa kannen tai foliota päälle, jottei ruoka pala, voit lopuksi ottaa kannen pois ja saat väriä pintaan.

  6. Valmista tällä välin kukkakaaliriisi. Pilko kukkakaalin kukinnot monitoimikoneella tai veitsellä. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon 2 rkl vettä, kuumenna mikrossa 3 minuuttia ja sekoita. Kuumenna vielä toiset 3 minuuttia, sekoita ja riisi on valmis

BUON  APPETITO!

Ravintosisältö / 100 g

Energia 188 kcal / 100 g
Energia 781 kJ / 100 g
Proteiini 13,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,2 g / 100 g
Rasva 13,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 1,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %