fenkoli, sitruunakanaa, uunissa, ketoresepti Fenkoli-sitruunakanaa uunissa ketoresepti ohje salty

Fenkoli-sitruunakanaa uunissa ketoresepti

750g - 1 kg broilerin marinoimattomia rintaleikkeitä 

2 rkl oliiviöljyä 

½ tl suolaa 

mustapippuria myllystä 

1 fenkoli 

1 sipuli 

2 valkosipulin kynttä

1-2 sitruunaa

1 ½ dl vihreitä oliiveja 

1 rosmariinin oksa 

½ dl oliiviöljyä

2 dl kanalientä

Mausta rintaleikkeet suolalla ja pippurilla.

Ruskista oliiviöljyssä nahkapuoli alaspäin. Siirrä leikkeet uunivuokaan.

Viipaloi fenkoli, sipuli, valkosipuli ja toinen sitruuna. Lisää ne uunivuokaan.

Lisää oliivit ja rosmariini vuokaan.

Kaada oliiviöljy ja kanaliemi vuokaan, purista päälle vielä vähän sitruunan mehua.

Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa 40 min.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal / 100 g
Energia 542 kJ / 100 g
Proteiini 9,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,7 g / 100 g
Rasva 9,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %