kesäkurpitsapaistos Kesäkurpitsapaistos ohje salty

Kesäkurpitsapaistos

Paista pekonia omassa rasvassaan, lisää pilkotut seelleri, sipuli ja porkkana. Kuullota hetki ja lisää valkosipuli murskattuna. Kuullota vielä hiukan. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää tomaattimurska ja pyre sekä kookosmannasta valmistettu kookoskerma (n. 1 dl).  Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voitele vuoka kookosöljyllä. Siivuta kesäkurpitsa n. puolen sentin viipaleiksi ja levitä vuoan pohjalle. Päälle kerros jauhelihakastiketta. Toista näitä kerroksia, päällimmäiseksi kastikekerros. laita 200 asteeseen n. 20 minuutiksi. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja koskenlaskija, jatka kypsennystä n. 40 min. tai kunnes kesäkurpitsa on sopivan pehmeää.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 129 kcal / 100 g
Energia 540 kJ / 100 g
Proteiini 8,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,5 g / 100 g
Rasva 9,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %