tomaatti, linssi, pastakastike Tomaatti-linssi-pastakastike ohje salty

Tomaatti-linssi-pastakastike

Raasta porkkana. Hauduta sitä öljyssä ja haluamassasi mausteissa, esim. chilissä.

Lisää murska ja paseerattu tomaatti. Kun kastike kiehuu, lisää huuhdotut linssit ja pinaattikuutiot.

Linssien keittoaika on 10-15 minuuttia. Niiden kypsymisen loppupuolella lisää valkosipuli, kidneypavut ja parsakaali. Anna hautua hetken aikaa ja mausta loppuun (esim. rakuuna).

Halutessasi voit lisätä tähän esim. soija- tai nyhtökaura (tai miksei myöskin liha-)pullia. Laita niistä itsellesi päiväkirjamerkintä erikseen.

Reseptistä tulee n. 2 litraa. Lasken yhdeksi annokseksi 1,5 dl. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 79 kcal / 100 g
Energia 328 kJ / 100 g
Proteiini 2,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,3 g / 100 g
Rasva 3,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,7 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %