kolmen, kerroksen, juustokakku Kolmen kerroksen juustokakku ohje sweet

Kolmen kerroksen juustokakku

POHJA

300 g digestive keksejä (minulla oli gluteenittomia vastaavia)

75 g voita

 

VANILJAMOUSSE

1,5 dl kuohukermaa

200 g Vaniljauutetta tms

3 dl kuohukermaa

250 g mascarponejuustoa

2 tl vaniljajauhetta (leivontatarvikehyllystä löytyy. Minulla oli Urtekram-merkkistä pienessä mustassa purkissa)

3 liivatelehteä

 

VADELMAMOUSSE

3 liivatelehteä

300 g pakastevadelmia (voi olla ulkomaisia, koska ne keitetään)

1 dl sokeria

250 g mascarponejuustoa

3 dl kuohukermaa

 

VALKOSUKLAAMOUSSE

2,5 dl kuohukermaa

145 g valkosuklaata (minulla oli Pandan levy)

2 liivatelehteä

250 g mascarponejuustoa

 

Ensin tehdään pohja. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Ota reunaosa irti ja laita pohjan päälle leivinpaperi. Kiinnitä sen jälkeen reunaosa paikoilleen ja siisti saksilla yli tulevat osat pois. Vuoraa myös reunaosa sisäpuolelta leivinpaperilla tai reunakalvolla. Jesaria tai klemmareita kiinnittämiseen. Melkoista askartelua, mutta tämä helpottaa kakun irrottamista vuoasta. Reunaosan vuori saa tulla vähän vuoan reunoja korkeammaksi, koska kakkumassaa on aika paljon.

 

Murskaa keksit täytteineen muruiksi. Minä tein sen blenderissä. Sulata voi ja yhdistä siihen keksimuru. Kaada seos vuokaan ja painele pohjalle. Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin, että pohja tiivistyy.

 

Tee lakritsimousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Yhdistä 1,5 dl kermaa ja lakritsitoffeekarkit kattilassa. Lämmitä varovasti ja sekoittele, kunnes toffee on sulanut kermaan ja tuloksena on lakritsakastike. Nosta pois hellalta ja jäähdytä ainakin huoneenlämpöiseksi. Vaahdota 3 dl kermaa ja yhdistä siihen mascarpone ja lakritsijauhe. Ota pari-kolme ruokalusikallista lakritsakastiketta kahvikuppiin ja lämmitä mikrossa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan kastiketilkkaan. Yhdistä seos loppuun lakritsakastikkeeseen. Kaada lakritsakastike kerma-juustomassaan ja sekoita tasaiseksi. Ota pohja jääkaapista ja kaada lakumousse vuokaan. Mousse on aika tanakkaa tavaraa, eli levitä se huolellisesti vuokaan reunoille asti. Nosta vuoka jääkaappiin.

 

Tee vadelmamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Paseeraa vadelmat eli painele ne siivilän läpi siten, että siemenet jäävät siivilään. Vaahdota kerma ja yhdistä siihen mascarpone. Ota pieni tilkka vadelmaseosta kahvikuppiin ja kuumenna mikrossa. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan vadelmaseokseen. Yhdistä lopun vadelmaseoksen kanssa ja kaada juusto-kermamassaan samalla sekoittaen. Sekoita tasaiseksi. Ota vuoka jääkaapista ja kaada vadelmamassa lakumassan päälle. Tasoita ja nosta takaisin jääkaappiin.

 

Tee valkosuklaamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma ja lisää siihen mascarpone. Lisää massaan sulatettu valkosuklaa. Ota pari ruokalusikallista vettä ja kuumenna mikrossa. Liota liivatteet kuumaan veteen ja kaada kakkumassaan samalla sekoittaen. Ota vuoka kaapista ja kaada massa vuokaan. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään.

 

Minä tein kakun edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi. Kun irrotat kakun vuoasta, voi reunoja siistiä vielä veitsellä, jos on tarvis. Massa on aika paksua ja minulla oli jäänyt koloja reunoihin, mutta ne siistiytyivät hyvin veitsellä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 394 kcal / 100 g
Energia 1647 kJ / 100 g
Proteiini 4,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 14,3 g / 100 g
Rasva 35,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 8,1 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %