keto, pariskunta, , kanelikookoskeksit Keto-pariskunta, Kanelikookoskeksit ohje sweet

Keto-pariskunta, Kanelikookoskeksit

Ainekset 25 annosta

Ketovaimo kehitteli nämä jouluiset, nopeat kaneli-kookoskeksit, joita voi hyvin käyttää esimerkiksi juustokakkujen pohjaan ja syödä sellaisenaankin. Nämä keksit ovat vaatimattomia ulkonäöltään mutta herkullisia maultaan. Suosittelemme kokeilemaan.

Nämä ovat lisäksi herkullisia ja sopivat kahvipöytään tarjottavaksi. Näitä voit viedä myös vaikka tuliaisiksi tai antaa joulumuistamisena kauniissa rasiassa tai pussissa. Voit koristella kaneli-kookoskeksit halutessasi sulatetulla tummalla suklaalla, mutta erittäin maistuvia ne ovat ilmankin.

KETOVAIMON KANELI-KOOKOSKEKSIT

1 kananmuna 2 rkl stevia sweet crystal kide tai muu makeutus 2 dl kookoshiutaleita 2 rkl kookosjauho 1,5 tl Kanelijauhe 1 tl leivinjauhe  50 g voi

Sulata voi. Anna sen jäähtyä sen aikaa, kun mittaat muut aineet kulhoon. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne sekaisin keskenään. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Odota pari minuuttia, niin taikina hieman kovettuu. Ota taikinasta teelusikalla nokareita ja pyörittele kosteilla käsillä taikinasta pieniä palloja ja laita leivinpaperin päälle. Painele lopuksi taikinapalloa ohuiksi joko lasinpohjan avulla tai käsin. 

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tarkkaile, että keksit eivät pala. Itse käänsin uunipeltiä uunissa puolessa välissä paistoa, jotta keksit paistuvat tasaisesti. Anna kokonaan jäähtyä, keksit kovettuvat vielä jäähtyessään. Ketovaimolla keksejä tuli tästä satsista 25 kpl. 

Halutessasi voit koristella keksit oikein tummalla sulatetulla suklaalla. Me käytimme koristelussa Lindt 99% tummaa suklaata. Sulatimme mikrossa kaksi riviä suklaata. Lusikoi tai kaada suklaa pieneen muovipussiin ja leikkaa yksi kulma auki. Huomioi, että leikkaat vaan pienen reiän, niin saat suklaan kauniisti pursotettua keksien päälle. Nostimme keksit jääkaappiin kovettumaan. Kun suklaakoristelu on kunnolla kovettunut, voi keksejä säilyttää huoneenlämmössä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 399 kcal / 100 g
Energia 1669 kJ / 100 g
Proteiini 7,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,7 g / 100 g
Rasva 38,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %