keto, pariskunta, , suklaiset, mantelikeksit, Keto-pariskunta, Suklaiset mantelikeksit ohje sweet

Keto-pariskunta, Suklaiset mantelikeksit

Ketovaimo kehitteli helpot suklaiset mantelikeksit, joita voi hyvin käyttää esimerkiksi juustokakkujen pohjaan ja syödä mainiosti sellaisenaankin. Nämä keksit ovat vaatimattomia ulkonäöltään mutta herkullisia maultaan. Suosittelemme kokeilemaan.

Me käytimme näihin kekseihin Lindtin 99% suklaata, mutta voit toki käyttää haluamaasi suklaata. Lindt 99% suklaata kului kekseihin 2 riviä. 

KETOVAIMON SUKLAISET MANTELIKEKSIT

50 g voita sulatettuna  1 dl kookoshiutale 1 dl mantelirouhe (tai muu pähkinärouhe) 0,5 dl mantelijauhe 2 rkl kaakaojauhe (makeuttamaton) 2 rkl stevia sweet crystal kide tai 4 rkl erytritoli tai muu makeutus Ripaus vaniljajauhe tai -uute 1 tl leivinjauhe Ripaus laadukasta merisuolaa, ruususuolaa tms 15 g tummaa suklaata (meillä Lindt 99%) 1 kananmuna

Sulata voi. Anna sen jäähtyä sen aikaa, kun mittaat muut aineet kulhoon. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne sekaisin keskenään. Rouhi suklaa veitsellä ja lisää kuivien aineiden sekaan. 

Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Odota pari minuuttia, niin taikina hieman tekeytyy. 

Ota taikinasta teelusikalla nokareita ja pyörittele kosteilla käsillä taikinasta pieniä palloja ja laita leivinpaperin päälle. Painele lopuksi taikinapalloja hieman litteämmiksi ja jos haluat ohuempia keksejä, painele taikinapalloa sormin ohuiksi. 

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia. Tarkkaile, että keksit eivät pala. Me käänsimme uunipeltiä uunissa puolessa välissä paistoa, jotta keksit paistuvat tasaisesti. 

Anna kokonaan jäähtyä, keksit kovettuvat vielä jäähtyessään. Voit myös halutessasi koristella nämä keksit sulatetulla tummalla suklaalla.

Meille tästä määrästä tuli 30 siroa keksiä. Säilytä keksejä esim kannellisessa lasipurkissa huoneenlämmössä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 455 kcal / 100 g
Energia 1901 kJ / 100 g
Proteiini 12,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,6 g / 100 g
Rasva 42,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,7 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %