(100 g pastaa per syöjä, esim. penne, rigatoni, fusilli)
Kastike 1 sipuli 4 valkosipulinkynttä 1 punainen chili 1 tok suolaliemeen säilöttyjä artisokansydämiä (390 g purkki) 3 rkl oliiviöljyä 400 g mausteista raakamakkaraa 1 tlk säilöttyjä tomaatteja 1 tl sokeria 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria
Tarjoiluun Parmesaaniraastetta
Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Valuta artisokansydämet ja puolita ne.
Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa.
Kuullota sipulisilppua muutama minuutti. Lisää valkosipuli- ja chilisilppu ja jatka kuullottamista vielä hetki.
Purista raakamakkarat ruokestaan palloiksi pannulle. Lisää säilötyt tomaatit liemineen sekä sokeri, suola ja pippuri.
Peitä kannella ja anna kastikkeen hautua hiljalleen poreillen noin 20 minuuttia. Muhenna välillä tomaatteja puuhaarukalla.
Lisää artisokansydämet ja hauduta hetki
Keitä kastikkeen hautuessa pasta napakan kypsäksi. Valuta pasta ja kaada se valmiin kastikkeen joukkkoon. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
Lähde HS Torstai