keto, pariskunta, , ketovaimon, piparisuklaakakku Keto-pariskunta, ketovaimon piparisuklaakakku ohje salty

Keto-pariskunta, ketovaimon piparisuklaakakku

KETO-PARISKUNNAN PIPARKAKKU-SUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja: 150 g Ketovaimon suklaa-kookoskeksejä (tai muita haluamiasi keksejä) 50g voita

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, niin saat kakun helpommin siirrettyä ja irti vuoasta. 

Murskaa suklaa-kookoskeksit kulhossa ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele vuoan pohjalle ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi. Laita pohja hetkeksi jääkaappiin kovettumaan ja tee sillä välin täyte.

Täyte: 6 dl kuohukermaa 100g Lindt 90% tumma suklaa (tai muu tumma suklaa) 1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa 2 tl piparkakkumaustetta 2 rkl erytritolia tai muuta makeutusta (tai maun mukaan enemmän)

Kuumenna 1 dl kermaa kattilassa ja ota pois liedeltä, kun kerma on kuumaa ja siitä nousee höyryä (älä keitä). Paloittele suklaa ja laita kerman joukkoon. Ota kattila pois liedeltä ja sekoittele seosta, kunnes suklaa hyvin sulanut. Anna vähän jäähtyä. 

Vatkaa 5 dl kuohukermaa ja 1 prk maustamatonta tuorejuustoa napakaksi vaahdoksi. Lisää makeutus ja piparkakkumauste seokseen ja vatkaa sekaisin. Lisää suklaa-kermaseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa koko seos kevyesti vielä sähkövatkaimella tasaiseksi ja kuohkeaksi. Maista kakkumassaa ja lisää tarvittaessa makeutusta. 

Kaada juustokakkumassa irtopohjavuokaan ja tasoita pinta tasaiseksi, peitä foliolla tai tuorekelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4-5 tunniksi tai mielellään anna kakun jähmettyä yön yli. 

Kakku hyytyy hyvin ja pysyy koossa. Rakenne on pehmeä ja suussasulava. Koristelimme kakun kaakaojauheella.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 358 kcal / 100 g
Energia 1485 kJ / 100 g
Proteiini 4,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,6 g / 100 g
Rasva 35,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %