keto, pariskunta, , piparifudge Keto-pariskunta, piparifudge ohje salty

Keto-pariskunta, piparifudge

KETOVAIMON PIPARIFUDGE 

2,5dl luomu kuohukermaa 1/2 rkl erytritolia eli karppisokeria tai 1 tl steviakidettä tai 10 tippaa steviatippoja 1 rkl voita 1,5 tl Piparkakkumaustetta Ripaus laadukasta merisuolaa 

Laita pieneen kattilaan kerma ja sekoita vispilällä, kunnes kerma kiehuu. Pienennä levyä, mutta niin, että kerma koko ajan tasaisesti kiehuu. Lisää valitsemasi makeutus ja sekoita. Sekoita aina välillä ja huolehdi, ettei fudgeseos pala pohjaan. Lisää voi. Keitä kermaa ja voita kasaan, niin että seos selvästi paksuuntuu, väri muuttuu vähän tummemmaksi, rusehtavammaksi ja rakenne muuttuu toffeemaiseksi. Minulla  tähän meni reilu puoli tuntia. Ota kattila levyltä, kun toffee valmista. Lisää joukkoon piparkakkumauste ja ripaus laadukasta suolaa ja sekoita tasaiseksi. 

Laita pikkulusikalla massaa esimerkiksi silikonisiin ”suklaa”- tai jääpalamuotteihin tai levitä leivinpaperin päälle vuokaan levyksi. Laita toffeet jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään ja irrota toffeet silikonivuoasta tai leivinpaperista vasta, kun fudge on kunnolla jähmettynyt. Leikkaa fudgelevy myös paloiksi, vasta kun levy on kunnolla jähmettynyt. Voit käyttää silikonivuoan myös pakastimessa, jolloin toffeet jähmettyvät nopeammin. Irrota toffeet vuoasta ja säilytä kannellisessa rasiassa jääkaapissa tai pakastimessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 346 kcal / 100 g
Energia 1429 kJ / 100 g
Proteiini 2 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,5 g / 100 g
Rasva 36 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,8 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %