keto, pariskunta, , piparisuklaafudge Keto-pariskunta, piparisuklaafudge ohje sweet

Keto-pariskunta, piparisuklaafudge

KETOVAIMON PIPARISUKLAA-FUDGE 

2,5dl luomu kuohukermaa 1/2 rkl erytritolia eli karppisokeria tai 1 tl steviakidettä tai 10 tippaa steviatippoja 1-2 rkl kaakaojauhetta (sokeriton) tai raakakaaojauhetta 1 tl Piparkakkumaustetta 1 rkl voita Ripaus laadukasta merisuolaa 

Laita pieneen kattilaan kerma ja sekoita vispilällä, kunnes kerma kiehuu. Pienennä levyä, mutta niin, että kerma koko ajan tasaisesti kiehuu. Lisää valitsemasi makeutus ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi. 

Sekoita aina välillä ja huolehdi, ettei fudgeseos pala pohjaan. Keitä kermaa kasaan, niin että seos selvästi paksuuntuu, rakenne muuttuu toffeemaiseksi. Meillä tähän meni reilu puoli tuntia.

Ota kattila levyltä ja lisää seokseen vielä voinokare ja sekoita seos tasaiseksi ja näin seokseen saadaan kiilto. Lisää lopuksi joukkoon piparkakkumauste ja ripaus suolaa, sekoita tasaiseksi. 

Laita pikkulusikalla massaa esimerkiksi silikonisiin ”suklaa”- tai jääpalamuotteihin tai levitä leivinpaperin päälle vuokaan levyksi. Laita toffeet jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään ja irrota fudget silikonivuoasta tai leivinpaperista vasta, kun fudge on kunnolla jähmettynyt. Leikkaa fudgelevy myös paloiksi, vasta kun levy on kunnolla jähmettynyt. Voit käyttää silikonivuoan myös pakastimessa, jolloin herkut jähmettyvät nopeammin. Irrota herkut vuoasta ja säilytä kannellisessa rasiassa jääkaapissa tai pakastimessa. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 348 kcal / 100 g
Energia 1436 kJ / 100 g
Proteiini 2,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,4 g / 100 g
Rasva 35,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,7 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %