keto, pariskunta, , pipari, pähkinäsuklaat Keto-pariskunta, pipari-pähkinäsuklaat ohje sweet

Keto-pariskunta, pipari-pähkinäsuklaat

KETOVAIMON PIPARI-PÄHKINÄSUKLAAT

1 dl sokeritonta maapähkinävoita 4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä 4 rkl kaakaovoita tai voita 2 rkl raakakaakaojauhetta tai luomu kaakaojauhetta 2 tl Piparkakkumaustetta 0,5 tl kanelia  1 tl Stevia Sweet crystal kidettä tai 2 tl erytritolia tai muuta makeutusta  Ripaus rouhittua laadukasta suolaa

Mittaa kookosöljy ja kaakaovoi/voi kattilaan. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi/voi miedolla lämmöllä vesihauteessa. Laita isompaan kattilaan vettä ja odota kunnes vesi kiehuu. Laita pienempi kattila, jossa kookosöljy ja kaakaovoi isomman kattilan päälle. Pienennä levyä ja anna kookosöljyn ja kaakaovoin sulaa hiljalleen. 

Kun rasvat ovat sulaneet, ota kattila pois liedeltä ja pois toisen kattilan päältä. Lisää maapähkinävoi sekaan ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää raakakaakaojauhe,kaneli, piparkakkumauste ja makeutus. Sekoita tasaiseksi. Rouhaise joukkoon ripaus laadukasta suolaa, joka korostaa suklaan makua ja sopii näihin suklaisiin hyvin. 

Laita suklaaseos lusikan avulla jääpalamuotteihin, silikonisiin suklaamuotteihin tai ”karkkivuokiin” tms. Laita joko pakastimeen hetkeksi tai jääkaappiin jähmettymään. Nämä suklaat säilyvät joko pakastimessa tai jääkaapissa (jollet niitä siis syö).

Ravintosisältö / 100 g

Energia 674 kcal / 100 g
Energia 2819 kJ / 100 g
Proteiini 15,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,2 g / 100 g
Rasva 64,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %