keto, pariskunta, , rocky, road, Keto-pariskunta, Rocky road ohje sweet

Keto-pariskunta, Rocky road

KETOILIJAN ROCKY ROAD

200g Tummaa suklaata ( Lindt 90%) 2 dl Kuohukermaa 50g Voita  Suolaa rouhittuna 1,5 dl hasselpähkinöitä  1 dl pekaanipähkinöitä 1 dl saksanpähkinöitä 1 dl kookoslastuja

Vuoraa valitsemasi uunivuoka tai irtopohjavuoka leivinpaperilla. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Mittaa ja rouhi pähkinät haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse jätimme osan myös isommiksi paloiksi. Mittaa ja rouhi myös muut valitsemasi ainesosat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laita noin puolet pähkinöistä ja muista täytteistä vuokaan leivinpaperin päälle. Rouhi pähkinöiden päälle hieman laadukasta suolaa. 

Lämmitä kerma, mutta älä keitä. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita lämpimän kerran joukkoon. Ota kattila pois liedeltä ja sekoittele tasaiseksi seosta samalla kun suklaapalat sulavat. Sulata voi erillisessä astiassa. Lisää lopuksi seokseen lämmitetty sulanut voi vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä noin puolet suklaa-kermaseoksesta vuokaan ja levitä esimerkiksi nuolijalla tasaisesti täytteiden päälle. 

Ripottele loput pähkinät ja täytteet suklaaseoksen päälle. Rouhi pähkinöiden päälle hieman laadukasta suolaa. Levitä loppu suklaaseos vielä päällimmäiseksi pähkinöiden ja täyteiden päälle. Tasoita lusikalla tai nuolijalla tasaiseksi.

Peitä Rocky Road foliolla tai tuorekelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa Rocky Road haluamasi kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä, kun se on kunnolla jähmettynyt. Laita kannelliseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 562 kcal / 100 g
Energia 2349 kJ / 100 g
Proteiini 8 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,2 g / 100 g
Rasva 55,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,4 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %