keto, pariskunta, , sitruuna, vadelmapiirakka, Keto-pariskunta, sitruuna-vadelmapiirakka ohje sweet

Keto-pariskunta, sitruuna-vadelmapiirakka

KETOVAIMON SITRUUNA-VADELMAPIIRAKKA

POHJA: 50 g sulatettua voita  1,5 rkl Stevia Sweet crystal kidettä tai 3 rkl erytritolia 3 kananmunaa 2 rkl kuohukermaa tai kookoskermaa  1 tl leivinjauhetta 2 dl Pofiberiä tai 4 dl mantelijauhetta 

1 rkl voita vuoan voiteluun  2 rkl Pofiberiä vuoan ”jauhottamiseen”

Sekoita kananmunat käsivispilällä kevyesti sekaisin ja lisää Stevia Sweet kide, kuohukerma ja sulatettu voi. Mittaa kuiva-aineet toisessa kulhossa ja sekoita. Lisää kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon ja sekoita. Voitele piirakkavuoka ja ”jauhota” pofiberillä. Levitä piirakkataikina kostutetuin käsin kevyesti painellen vuokaan ja reunoille tasaisesti.  Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. 

Valmista täyte, kun piirakkapohja on uunissa.  

TÄYTE:

300g maustamatonta jogurttia 1,5 rkl Stevia Seeet crystal kidettä tai 3 rkl karppisokeria tai erytritolia  2 kananmunaa  1 luomusitruunan raastettu kuori 2 rkl sitruunan mehua 200g vadelmia (meillä pakastevadelmia)

Mittaa kulhoon maustamaton jogurtti, makeutus ja kananmunat. Pese luomusitruuna ja raasta sitruunankuori. Lisää täytteeseen raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu. Sekoita täyte tasaiseksi. Lisää lopuksi täytteeseen vadelmat ja sekoita täyte sekaisin. Levitä täyte piirakkapohjan päälle ja tasoita. 

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 153 kcal / 100 g
Energia 637 kJ / 100 g
Proteiini 3,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,5 g / 100 g
Rasva 12,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,1 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %