keto, pariskunta, , puolukkasmoothie, Keto-pariskunta, puolukkasmoothie ohje sweet

Keto-pariskunta, puolukkasmoothie

Tämä puolukkasmoothie on helppo ja nopea tehdä. Tämä on hyvä niin aamupalalle, —evääksi mukaan ja toimii jälkiruokanakin.

Voit käyttää tähän smoothieen myös muita haluamiasi marjoja tai marjasekoituksia. Puolukka antaa ihanaa raikkautta ja sopivasti happamuutta smoothieen. Mantelimaidon/mantelimaitojuoman voi hyvin korvata esimerkiksi kookosmaidolla tai kookosmaitojuomalla. 

Smoothien tuleva maustamaton kollageeni tai herajauhe ei ole välttämätön, mutta jos sitä sinulta kaapista löytyy, on se tähän smoothieeseen nappi valinta. 

Voit halutessasi makeuttaa smoothieita oman maun mukaan. Meidän makuumme marjat ja mantelimaito makeuttavat juomaa sopivasti ja pidämme smoothien hieman kirpeästä mausta. 

KETO-PARISKUNNAN PUOLUKKASMOOTHIE

1,5 dl puolukoita  1 dl vettä 2 rkl Chia-siemeniä 2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa/mantelimaitojuomaa (katso hh) 2 rkl maustamatonta kollageenia tai heraproteiinia 1 rkl mct-öljyä/kookosöljyä  Ripaus vaniljajauhetta tai -uutetta

Mittaa lasiin tai pieneen kulhoon vesi ja chian siemenet. Anna siementen turvota hetki ja sekoittele seos tasaiseksi. Voit antaa seoksen turvota myös yön yli. 

Mittaa blenderiin puolukat, vaniljajauhe, kollageeni, mct- tai kookosöljy sekä makeuttamaton mantelimaito/mantelimaitojuoma. Lisää sekaan turvonneet chian siemenet. 

Surauta smoothie sileäksi blenderillä. Voit tehdä smoothien myös kannussa sauvasekoittimella. 

Tästä annoksesta tulee yksi iso lasillinen smoothieita tai kaksi ”normaali”lasillista. Smoothien voi hyvin tehdä valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 67 kcal / 100 g
Energia 278 kJ / 100 g
Proteiini 3,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,9 g / 100 g
Rasva 4,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %