aprikoosikalapata, , tomaatti, , sipuli, , mausteet, Aprikoosikalapata (tomaatti, sipuli, mausteet) ohje salty

Aprikoosikalapata (tomaatti, sipuli, mausteet)

400 g tuoretta kalaa tai pakastekalaa 1 iso sipuli 4 rkl öljyä 200 g kuivattuja aprikooseja 1/2 dl kuumaa vettä 1 rkl tomaattipyree 1 purkki tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 2 sitruunan mehu suolaa mustapippuria 1 tl korianterinsiemeniä 1 nippu tilliä silputtuna 2 rkl rusinoita

  1. Liota aprikoosit kuumassa vedessä ja soseura sauvasekoittimella.

  2. Murskaa valkosipuli ja korianterinsiemenet

  3. Silppua sipuli ja ruskista öljyssä. Lisää sipuliin aprikoosisose, tomattimurska ja -pyree, murskattu valkosipuli, sitruunamehu ja mausteet. Hauduta miedola lämmöllä paksuksi kastikkeeksi.

  4. Uuni 200 astetta

  5. (Perkaa ja puhdista kala). 

  6. Voitele uunivuoka ja asettele voideltuun uunivuokaan joko paloina tai kokonaisena.

  7. Kaada kastike päälle, ripottele rusinat koristeeksi ja paista 35 min

    Lähde Helena Hallenberg & Irmeli Perho Ruokakulttuuri islamin maissa Gaudeamus

Ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal / 100 g
Energia 391 kJ / 100 g
Proteiini 4,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,6 g / 100 g
Rasva 3,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 8,9 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %