400 g tuoretta kalaa tai pakastekalaa 1 iso sipuli 4 rkl öljyä 200 g kuivattuja aprikooseja 1/2 dl kuumaa vettä 1 rkl tomaattipyree 1 purkki tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 2 sitruunan mehu suolaa mustapippuria 1 tl korianterinsiemeniä 1 nippu tilliä silputtuna 2 rkl rusinoita
Liota aprikoosit kuumassa vedessä ja soseura sauvasekoittimella.
Murskaa valkosipuli ja korianterinsiemenet
Silppua sipuli ja ruskista öljyssä. Lisää sipuliin aprikoosisose, tomattimurska ja -pyree, murskattu valkosipuli, sitruunamehu ja mausteet. Hauduta miedola lämmöllä paksuksi kastikkeeksi.
Uuni 200 astetta
(Perkaa ja puhdista kala).
Voitele uunivuoka ja asettele voideltuun uunivuokaan joko paloina tai kokonaisena.
Kaada kastike päälle, ripottele rusinat koristeeksi ja paista 35 min
Lähde Helena Hallenberg & Irmeli Perho Ruokakulttuuri islamin maissa Gaudeamus