Poista kukkakaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kantaa sen verran lyhyemmäksi että kukkakaali pysyy tasaisesti vadilla. Sulata voi. Sekoita sulatetun voin sekaan pieneksi hienonnettu chili sekä valkosipulin kynnet ja yrtit. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu, lisää suola ja sekoita.
Aseta kukkakaali joko uunipellille tai uuninkestävään astiaan. Voitele kukkakaali kauttaaltaan voi-mausteseoksella. Jätä loppu (noin puolet) sivuun.
Peitä uunivuoka foliolla ja paista kukkakaalia 175 asteessa noin 50 minuuttia. Poista folio, lisää kukkakaalin ympärille pilkottu sipuli, paprikat ja puolitetut kirsikkatomaatit. Valele kukkakaali ja ympärillä olevat kasvikset lopulla voiseoksella ja paista vielä ilman foliota noin 20 minuuttia. Kokeile tikulla kun kukkakaali on kypsä.
Tarjoile haluamasi pääruoan kanssa.