lammas, fetapyörykät, , oliivi, , riisi, , kananmuna, , mausteet, Lammas-fetapyörykät (oliivi, riisi, kananmuna, mausteet) ohje salty

Lammas-fetapyörykät (oliivi, riisi, kananmuna, mausteet)

500 g lampaan jauhelihaa tai (400 g lampaan jauhelihaa + 23 g soijarouhetta + 1 dl lihalientä) 2 rkl oliiviöljyä 1/ 2 sipulia hienonnettuna 1 rkl kanelia hyppysellinen cayennepippuria 1 rkl paprikajauhetta 1 muna 1 dl vihreitä oliiveja silputtuna 1 dl keitettyä riisiä 1 1/2 tl suolaa ja 1 tl mustapipuria myllystä 175 g fetajuustoa fetajuustoa pilkottuna 15 kuutioksi tai 65 g fetajuustoa pilkottuna 16 kuutioksi 1,5 dl lihalientä

  1. Uuni 20 astetta. Turvota soijarouhe.

  2. Kuumenna öljy, kuullota sipuli ja mausteet . Yhdistä kulhossa jauheliha (tai jauheliha ja turvotettu soijarouhe), muna, oliivit ja riisi.  Sekoita joukkoon jäähtynyt sipulisilppu, suola ja pipuri.

  3. Jaa taikina 15  tai 16 osaan ja pistä jokaisen sisään fetapala. Muovaile pyöryköiksi. Ruskista voissa kevyesti (vain pinta saa väriä).

  4. Lado pyörykät uunivuokaan ja valele lämpimällä lihaliemelle. Kypsennä uunissa

  5. 20 minuuttia.

  6. Lusikoi kulhoon, tarjoa liemineen.

    Lähde Forslin - Bogren - Åkesson Liedberg Meze - Lähi-idän pikkuruokia Atena

Ravintosisältö / 100 g

Energia 182 kcal / 100 g
Energia 762 kJ / 100 g
Proteiini 12,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,7 g / 100 g
Rasva 12,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 1,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %