500 g lampaan jauhelihaa tai (400 g lampaan jauhelihaa + 23 g soijarouhetta + 1 dl lihalientä) 2 rkl oliiviöljyä 1/ 2 sipulia hienonnettuna 1 rkl kanelia hyppysellinen cayennepippuria 1 rkl paprikajauhetta 1 muna 1 dl vihreitä oliiveja silputtuna 1 dl keitettyä riisiä 1 1/2 tl suolaa ja 1 tl mustapipuria myllystä 175 g fetajuustoa fetajuustoa pilkottuna 15 kuutioksi tai 65 g fetajuustoa pilkottuna 16 kuutioksi 1,5 dl lihalientä
Uuni 20 astetta. Turvota soijarouhe.
Kuumenna öljy, kuullota sipuli ja mausteet . Yhdistä kulhossa jauheliha (tai jauheliha ja turvotettu soijarouhe), muna, oliivit ja riisi. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipulisilppu, suola ja pipuri.
Jaa taikina 15 tai 16 osaan ja pistä jokaisen sisään fetapala. Muovaile pyöryköiksi. Ruskista voissa kevyesti (vain pinta saa väriä).
Lado pyörykät uunivuokaan ja valele lämpimällä lihaliemelle. Kypsennä uunissa
20 minuuttia.
Lusikoi kulhoon, tarjoa liemineen.
Lähde Forslin - Bogren - Åkesson Liedberg Meze - Lähi-idän pikkuruokia Atena