keto, pariskunta, , sitruunainen, rahkapullapiirakka, Keto-pariskunta, Sitruunainen rahkapullapiirakka ohje sweet

Keto-pariskunta, Sitruunainen rahkapullapiirakka

SITRUUNAINEN RAHKAPULLAPIIRAKKA

Pullapohja:

4 kananmunaa 1/2 tl laadukasta suolaa 1 dl kuohukermaa tai kookoskermaa 50g  sulatettua voita 2 dl Pofiberiä  2 rkl Psylliumia 1 tl Ksantaania 2 tl leivinjauhetta 1, 5 tl kardemumma  5 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta (stevia sweet crystal kide 2,5 rkl) 1 tl voita vuoan voiteluun 

Pinnalle:

1 kananmunan keltainen

Rahkatäyte: 

250g maustamatonta rahkaa 1 dl kuohukermaa 1 kananmuna 2 rkl erytritolia (stevia sweet chrystal kide 1rkl) 1 luomusitruunan raastettu kuori 1 luomusitruunan puristettu mehu

Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää kuohukerma ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin. 

Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan. Anna taikinan seistä muutama minuutti kulhossa. 

Voitele piirakkavuoka voilla. 

Tee kostutetuin käsin taikinasta yksi iso pyöreä pulla ja nosta voidellun piirakkavuoan pohjalle. Painele kostutetuin käsin pullataikina piirakkavuoan pohjalle ja sivuille tasaisesti. Jätä reunoille hieman paksummin taikinaa. 

Voitele piirakkapohjan reunat kananmunan keltuaisella. Tämä ei ole pakollinen, mutta saat piirakan reunoille kauniin ja herkullisen värin. 

Pese luomusitruuna hyvin ja raasta sitruunan kuoren keltaista osaa kulhoon. Purista sitruunan mehu myös kulhoon. Lisää kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta. 

Kaada rahkatäyte pohjan päälle tasaisesti. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 176 kcal / 100 g
Energia 732 kJ / 100 g
Proteiini 7 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,4 g / 100 g
Rasva 14,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %