Ainekset:
16 kpl
6 dl vettä
1/2 pkt(à 50 g)hiivaa
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
n. 8 dl sämpyläjauhoja
Valmistus
yli 60 min
Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kaurahiutaleet ja suola.
Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan taikinan joukkoon. Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli.
Kuumenna aamulla uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista sämpylöitä 30-35 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.