kaalisoppa, jauhelia Kaalisoppa jauhelia ohje salty

Kaalisoppa jauhelia

Valmistus 30 - 60 min

Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat.

Ruskista jauheliha isossa kattilassa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota hetki. Mausta suolalla ja paprikajauheella.

Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Mausta lihaliemikuutioilla, pippureilla ja laakerinlehdillä. Sekoita joukkoon kaalisuikaleet.

Anna kiehua kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kaali on kypsää.

Mausta lopuksi meiramilla ja tarkista maku. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 50 kcal / 100 g
Energia 211 kJ / 100 g
Proteiini 4,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,4 g / 100 g
Rasva 2,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %