Sulata tuorejuusto (2 kukkurallista ruokalusikallista, resptissä lukee neljä painon oikein saamiseksi) ja emmental-raaste niin, että saat ne sekoitettua - ei liian kauan! Pienennä sillä aikaa valkosipuli. Mittaa toiseen kulhoon 2 dl mantelijauhetta, muna ja valkosipuli (tässä käytetty 1,5 yksikyntistä). Sekoita ne taikinakoukuilla. Kippaa juustopallo perään, vaivaa niin kauan, että ainekset ovat täysin sekoittuneet. Taputtele öljytyillä käsillä uunipellille. Paista 200 asteessa, kunnes pinta on kullanruskea. Leikkaa levy 25 osaan. Käännä palat, ja paista vielä hetki niin, että keksit ovat kauttaaltaan hunajanruskeat.
Vinkkejä: Keksit eivät tule täysin koviksi, älä siis ylipaista niitä sen toivossa. Emmental-raasteen voi korvata millä tahansa kovalla juustoraasteella. Neutraalein on Mozzarella-raaste (ei siis oikea mozzarella, vaan se pizza-mozzarella). Taikinaa voi maustaa yrteillä, paprikalla, ranskalaismausteella jne.