Sekoita kaurahiutaleet, siemenet, pähkinät, psyllium ja merisuola kulhossa sekaisin. Sulata voi, lisää sulaneen voin joukkoon hunaja ja pidä liedellä, kunnes myös hunaja on juoksevaa. Mittaa erilliseen kulhoon vesi ja sekoita joukkoon juokseva voi-hunaja seos. Kaada nesteet kuivien raaka-aineiden sekaan ja sekoita huolellisesti, kunnes leipäseos alkaa jähmettyä. Mikäli taikina tuntuu jo tässä vaiheessa liian jämäkältä etkä saa sitä sekoitettua kunnolla, lisää muutama ruokalusikallinen vettä ja jatka sekoittamista.
Laita kulhon päälle kansi ja siirrä leipä tekeytymään yön yli jääkaapiin. Tuona aikana psyllium ja chia turpoavat, mehevöittävät leivän ja muodostavat leipään ”sitkon”, joka pitää leivän kasassa suvereenisti.
Leivän paistaminen
Muotoile leipä käsin limpuksi tai annostele leipäseos leipävuokaan. Seos on valmista, kun se pysyy kasassa ilman pitelemistä. Jos päädyit limppuun, vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja laita leipä sen päälle.
Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita leivät uunin keskiosaan paistumaan. Paista leipiä 1 ½ tunnin ajan tai kunnes leipä kuulostaa ontolta pintaa koputeltaessa.