arjen, pelastava, kana, riisivuoka Arjen pelastava kana-riisivuoka ohje salty

Arjen pelastava kana-riisivuoka

 Lorauta ison uunivuoan pohjalle reilusti oliiviöljyä. Lisää vuokaan raaka riisi, kookosmaito, 2 dl vettä, pilkottu punasipuli, mausteet ja sekoita ne hyvin keskenään. Upota riisiseoksen joukkoon kanafileet.  

Laita vuoka uuniin kiertoilmalle 175 astetta (tai tasalämmölle 175-200 astetta). Kun riisi on imenyt kaiken nesteen, lisää vielä noin 3 dl vettä/kookosmaitoa, sekoita ja laita takaisin uuniin. Ruoka on valmista, kun riisi ja kanat ovat kypsiä. Nestettä voi tarvittaessa lisätä enemmän tai vähemmän, seuraa että ruoasta ei tule liian kuivaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 88 kcal / 100 g
Energia 369 kJ / 100 g
Proteiini 7,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 11 g / 100 g
Rasva 1,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,8 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %