paahdettu, linssi, perunasalaatti, , chocochili, Paahdettu linssi-perunasalaatti (Chocochili) ohje salty

Paahdettu linssi-perunasalaatti (Chocochili)

Kuumenna uuni 225 C Pese perunat ja puolita isoimmat. Laita perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä oman makusi mukaan ja mausta suolalla. Paahda perunoita uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet kauniin värin pintaansa. Huuhtele linssit ja keitä ne pehmeiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä sillä välin, kun perunat ovat uunissa. Kaada ylimääräinen vesi pois.

Silppua yrtit. Raasta (

  1. sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Yhdistä muihin kastikkeen aineksiin* ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita yhteen lämpimät perunat, linssit, yrtit ja kastike. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Herkuttele salaatti lämpimänä.

Kastike: 1 sitruunan raastettu kuori puolikkaan sitruunan mehu 0,5 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä 1 tl agavesiirappia tai muuta siirappia maun mukaan suolaa ja mustapippuria

Ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal / 100 g
Energia 460 kJ / 100 g
Proteiini 3,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 14,5 g / 100 g
Rasva 3,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,7 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %