Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen tyvestä noin 2 cm pois ja siirrä ne sivuun. Kiehauta vesi esimerkiksi paistokasarissa, mausta suolalla ja upota parsat veteen. Keitä parsoja 5-6 minuuttia. Nosta parsat reikäkauhalla pois keitinvedestä, säästä liemi risottoa varten. Lisää parsantyvet paistokasariin, ne antavat liemeen makua. Viipaloi kypsät parsat, jätä parsan nuppu ehjäksi. Nosta kypsät parsat sivuun odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli. Sulata paksupohjaisessa kattilassa rasva. Kuullota sipulit ja lisää riisit. Anna riisin kuullottua. Lisää kattilaan kuumaa keitinlientä kauhallinen kerrallaan. Keitä riisiä miedolla lämmöllä. Lisää uutta nestettä, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Sekoita riisiä aluksi koko ajan ja kypsymisen loppuvaiheessa silloin tällöin. Risoton pitää olla löysän puuromaista, ei liian sakeaa. Kun melkein kaikki liemestä on lisätty, sekoita joukkoon herneet.
Maista riisin kypsyys ja lisää nestettä tarvittaessa. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste, mustapippurirouhe sekä viipaloitu parsa. Viimeistele risotto hienonnetulla mintulla.
Tarjoa risotto heti höyryävän kuumana.