Kuori punajuuret ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Mittaa kattilaan vesi ja keitä raastetta noin 10 minuuttia. Mittaa raasteen ja nesteen yhteismäärä, ja lisää tarvittaessa vähän vettä, niin että punajuuriraasteen ja keitinnesteen määrä on yhteensä 8,5 dl. Jäähdytä haaleaksi. Liuota raaste-vesiseokseen hiiva. Lisää suola, siirappi, salaattisiemensekoitus, ruisjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita kauhalla tai kädellä joukkoon vähän kerrallaan hiivaleipävehnäjauhot. Älä vaivaa taikinaa, vaan sekoita vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Peitä kulho ja laita kohoamaan yön yli jääkaappiin. Seuraavana päivänä kuumenna uuni 250 asteeseen. Nostele kauhalla tai ruokalusikalla taikinasta pellille leivinpaperin päälle sämpylöitä. Taputtele sämpylöiden pintaan hieman jauhoa ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.