kesäkurpizza, , , ketoreseptit, com Kesäkurpizza - ketoreseptit.com ohje salty

Kesäkurpizza - ketoreseptit.com

Nimihän sen jo kertoo, että kesäkurpitsa on kaiken muun lisäksi kelpo pohja pikapitsalle tai peltipaistokselle – miksi tätä ruokaa nyt haluakaan sanoa. Minun laiskassa kielenkäytössä se on muotoutunut kesäkurpizzaksi. Kesäkurpizzan täytteitä voi varioida helposti mielensä mukaan, mutta meillä herkuteltiin tällä kertaa kasvispizzalla. Pellillinen kesäkurpizzaa syntyy todella nopeasti ja näppärästi. Kesäkurpitsan suikaloimisessa näppärin väline on juustohöylä, jolla tasapaksuiset suikaleet saa valmiiksi silmänräpäyksessä.

Kesäkurpitsaviipaleita voi itkettää pidempääkin, jos siihen on aikaa. Näin välttyy vetiseltä pohjalta. Pohjan voi myös ”kuivattaa” uunissa paahtamalla kesäkurpitsaviipaleita 5 – 10 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä. Meillä ruoanlaitto on kuitenkin usein kovin virtaviivaista ja kaikki lisävaiheet, jotka ei ole aivan pakollisia skipataan, jotta ruoka on pöydässä mahdollisimman nopeasti :D.

Kesäkurpizza

(2 annosta, ½ uunipellillinen)

1 (300 g) kesäkurpitsa

1 rkl oliiivöljyä

suolaa

Tomaattikastike:

2 rkl oliiviöljyä

150 g kirsikkatomaatteja puolitettuina

½ pieni sipuli hienonnettuna

1 – 2 valkosipulin kynttä

1 rkl tomaattipyrettä

ripaus suolaa ja mustapippuria

Muut täytteet:

50 g pinaattia

100 g fetajuustoa

100 g juustoraastetta (meillä Texmex -juustoraaste)

Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Höylää pesty kesäkurpitsa suikaleksi. Levitä suikaleet öljytylle uunipellille. Ripota pinnalle suolaa. Anna itkeä täytteiden valmistamisen ajan.

Kuumenna öljy pannussa, kuullota tomaatit, sipuli ja tomaattipyre. Paista muutama minuutti, että tomaatit pehmenevät.

Kuivaa kesäkurpitsojen pinta talouspaperilla.

Levitä päälle tomaattikastike, pinaatti, murennettu feta ja juustoraaste.

Paista uunin keskiosassa 12- 15 min.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 160 kcal / 100 g
Energia 666 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,6 g / 100 g
Rasva 13,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %