kukkakaaligratiini Kukkakaaligratiini ohje salty

Kukkakaaligratiini

Keitä kukkakaali, valuta Voitele vuoka ja kaada kukkakaalit siihen, pilko pieniksi paloiksi.  Pilko sipuli ja valkosipuli ja paista ne jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla tai makusi mukaan. Kaada kukkakaalin päälle.  Viipaloi tomaatit ja asettele ne vieri viereen jauhelihan päälle. Ripottele päälle mustapippuria.  Lämmitä kerma ja sulata Koskenlaskija palasina sinne. Anna jäähtyä hetken ja vatkaa mukaan kananmuna. Kaada vuokaan päällimmäiseksi. Gratinoi uunissa kauniin ruskeaksi. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 137 kcal / 100 g
Energia 573 kJ / 100 g
Proteiini 6 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,1 g / 100 g
Rasva 11,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %