kasvisgratiini, , helkanen Kasvisgratiini, Helkanen ohje salty

Kasvisgratiini, Helkanen

Höyrytä kasvikset puolikypsäksi. Valmista maitokastike maidosta, kasvisten höyrytykseen käytetystä vedestä ja vehnäjauhoista. Lisää lopuksi raastettu mozzarella, tarkista kastikkeen maku. Kasvikset uunivuokaan. Peitä kasvikset kastikkeella ja koristele muutamalla luumutomaatilla. 200 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa väriä, noin 20 minuuttia.  Maistuu sellaisenaan tai vaikkapa paistetun lohen seurana.  Annosten määrää en osaa arvioida, summissa heitin tuon kahdeksan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 51 kcal / 100 g
Energia 216 kJ / 100 g
Proteiini 2,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,4 g / 100 g
Rasva 1,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %