sitruunajuustokakku Sitruunajuustokakku ohje sweet

Sitruunajuustokakku

Vatkaa vaahdoksi voi ja makeutusaine. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle ja paista 175 asteessa n. 15-20 min

Vatkaa vaahdoksi valkuaiset, kermavaahto ja keltuaiset (tässä järjestyksessä, niin vispilöitä ei tarvitse pestä välillä). Sekoita tuorejuusto keltuaisiin. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja liota pieneen määrään kuumaa vettä. Jäähdytä hieman ja sekoita sitruunan mehuun. Lopuksi yhdistä vielä kermavaahto ja valkuaisvaahto makeutusaineella muna-juustoseokseen. Nostele täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 323 kcal / 100 g
Energia 1347 kJ / 100 g
Proteiini 6,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,6 g / 100 g
Rasva 31,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %