sushisalaatti Sushisalaatti ohje salty

Sushisalaatti

Poista lohifileestä nahka ja paloittele lohi. Sekoita soija, inkivääriraaste ja wasabi kulhossa. Lisää lohipalat ja pyöräytä sekaisin. Anna marinoitua salaatin valmistuksen ajan.

Sekoita kastikkeen ainekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää riisinuudelit 3 minuutiksi. Valuta nuudelit siivilässä ja huuhdo kylmällä vedellä. Kumoa takaisin kattilaan. Lisää joukkoon runsas puolet kastikkeesta.

Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä. Huuhdo ja suikaloi kurkku, mutta jätä kostea sisus käyttämättä. Huuhdo ja revi salaatti. Kuori ja lohko avokado ja limetit, silppua kevätsipuli.

Lado isolle vadille salaatti, porkkanat ja kurkut. Lisää päälle nuudelit pyöräyttämällä ne haarukan avulla kasoiksi. Nostele päälle lohipalat. Viimeistele avokado- ja limettilohkoilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. Kaada päälle loppu kastike. Tarjoa lisäksi wasabilla maustettua majoneesia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 126 kcal / 100 g
Energia 526 kJ / 100 g
Proteiini 4,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 12,3 g / 100 g
Rasva 6,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %