pikkupulla, , voisilmällä, , kaijam Pikkupulla (voisilmällä) KaijaM ohje salty

Pikkupulla (voisilmällä) KaijaM

Ainekset 35 annosta

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Jatka jauhojen lisäämistä kädellä vaivaten. Sekoita joukkoon voisula, kun olet käyttänyt noin 2/3 jauhoista. Säästä vähintään yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa alustamisen aikana. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä. Lopullinen jauhojen määrä riippuu niin vaivaamisesta kuin jauholaadusta. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla, laita voisilmä ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 8-15 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 302 kcal / 100 g
Energia 1260 kJ / 100 g
Proteiini 7,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 44,3 g / 100 g
Rasva 10,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 10,5 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %