bataattimuffnit Bataattimuffnit ohje salty

Bataattimuffnit

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa muffinipellin 12 syvennystä paperivuoilla tai leikkaa leivinpaperista neliöitä,joiden sivumitta on 15 cm ja taittele ne syvennyksiin. Pyyhkäise neliöt tai paperivuoat öljytyllä talouspaperilla. Kuori bataatti ja raasta se suureen kulhoon karkeaksi raasteeksi. Siisti ja viipaloi kevätsipuli ja chili. Lisää viipaleet kulhoon, mutta siirrä osa chileistä sivuun odottamaan. Riko kananmunat kulhoon. Lisää raejuusto, jauhot ja enin osa parmesaanista hienona raasteena. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi.

Jaa tasamäärä muffinitaikinasta vuorattuihin muffinipellin syvennyksiin. Ripottele päälle auringonkukansiemenet , tiputtele päälle myös chiliviipaleet. Raasta jokaisen muffinin päälle kevyesti parmesaania.

Paista muffineja uunin alatasolla 45-50 minuuttia tai kunnes ne ovat pinnaltaan kullanruskeita.  Yksi annos sisältää kaksi muffinia.

Alkuperäinen resepti: Jamie Oliver/Arjen superrukaa

Ravintosisältö / 100 g

Energia 153 kcal / 100 g
Energia 639 kJ / 100 g
Proteiini 7,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 18 g / 100 g
Rasva 5,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %